BLEUCOURT

Bleucourt Solar

Wij zijn uw zonne energie informatiepunt!

Wist u dat voor particulieren en zakelijke kleinverbruikers zonne energie inmiddels aanzienlijk goedkoper is dan de elektriciteit uit het net? Wist u dat op huishoudniveau, maar ook voor MKB, de terugverdientijd van zonnepanelen inmiddels onder de 10 jaar is?

Er zijn inmiddels vele soorten goede zonnepanelen. De verschillen tussen de diverse aanbieders is groot, zowel in prijs als in kwaliteit, en het is belangrijk goed geïnformeerd te zijn voordat men begint en beslissingen neemt.

Belangrijk is natuurlijk uw locatie, zonrichting (Azimuth), en eventuele (partitiele) schaduwval, en de manier waarop de panelen gepositioneerd kunnen worden. Relatief kleine schaduwval kan een behoorlijk invloed hebben op de opbrengst. Laat u vooral daarover goed informeren, dit kan van invloed zijn op het soort systeem dat voor u het meest optimaal is.

Goede zonnepanelen werken ook bij diffuus licht. Dat is met name in Nederland belangrijk omdat wij voor een belangrijk gedeelte van de tijd nu eenmaal bewolking hebben. Let dus op dat panelen een voldoende hoge fillfactor hebben. Wij leggen u graag uit wat dit is.

Ook in de donkere maanden levert de zon nog energie op. Minder dan in de zomer, maar het werkt wel . Zie hiervoor maar de onderstaande grafiek. De uren zonneschijn zijn hierin verdeeld als zon in percentage gemiddeld per maand over de het gehele jaar = 100%

 

 

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen: Polykristallijn, Monokristallijn, Amorf etc.

 

   

Solyndra panelen

 

Amorfe panelen op dak geplakt

 

Aan de hand van uw specifieke situatie kunnen wij samen met u de beste constellatie bepalen, de juiste panelen en de bijbehorende omvormer en de beste leverancier. Kwaliteit staat daarbij voorop. Kijk daarvoor o.a. naar de volgende criteria: http://www.bleucourtsolar.nl/waar-op-letten.html

Verder staan de ontwikkelingen natuurlijk niet stil, er gebeurt veel op het gebied van efficiency en het voorkomen van reflectie. De techniek van 5 jaar geleden is onvergelijkbaar met nu!

Veelal richt men zich bij de koop van zonnepanelen op de laagste Watt piek prijs (Wp). De vraag is of dit het optimale resultaat oplevert. Tenslotte wilt u niet weten wat de hoogste piekopbrengst is, en de daarbij behorende laagste aankoopprijs, maar wilt u weten welke paneel voor u de meesten kWh oplevert bij de laagste investeringen. Die benadering levert vaak een ander beeld op. Ook wilt u weten of de gekochte installatie over een tiental jaren nog steeds goed presteert. Kortom: Een goede voorlichting en een goede vergelijking is noodzakelijk. 

Bleucourt heeft aan eigen kantoor verschillende soorten geïnstalleerde zonnepanelen staan, en kan u in de praktijk laten zien hoe het werkt en wat de opbrengsten zijn. Wij hebben een uitgebreide ervaring en een groot netwerk met aanbieders en installateurs ter assistering bij de realisatie van uw eigen zonne energie elektriciteit centrale. Bleucourt Solar richt zich specifiek op deze technieken en producten. Zie voor meer informatie:

www.bleucourtsolar.nl.

We hebben daar voor u een selectie gemaakt van de meest optimale panelen en beste ondersteunende omvormers en overige materialen. Wij werken met name met gerenomeerde merken zoals Solon (3 jaar achter elkaar testwinnaar bij Photovoltaic!), Solaredge, Mastervolt e.d.

Onderzoek laat zien dat bij de installatie ook vaak veel mis gaat. Stekkers die niet goed vast zitten, deelschaduw over panelen of verkeerde aansluitingen. Dat zal U bij Bleucourt nooit gebeuren, omdat wij altijd opbrengst meten en dus altijd precies zien wat er gebeurt en dat afzetten tegen hoe uw installatie hoort te presteren. Een verkeerde aansluiting of een slecht presterend paneel halen we er altijd direct tussen uit. Daarnaast werken wij met goed opgeleide installateurs.

De zon is de enige energiebron die echt onuitputtelijk is. Door de zon krijgen we ook wind. Daarnaast hebben wij natuurlijk meer duurzame energiebronnen zoals bijvoorbeeld geothermie en biomassa, maar ook zwaartekracht. Maar ook biomassa wordt gevormd door de zon. Het is belangrijk voor onze toekomst om te zorgen dat onze gehele energievoorziening volhoudbaar wordt. Bleucourt wil u helpen om in ieder geval voor uw situatie de voorziening toekomstbestendig te maken.

In Bleucourt Solar heeft zich een breed team van specialisten verzameld die u goed kunnen voorlichten, u kunnen ondersteunen bij de installatie of deze voor u uitvoeren en die u kunnen helpen om voor u de beste constellatie samen te stellen. Bleucourt Solar vertegenwoordigt een aantal top-merken, waaronder het Duitse Solon, het Zwitserse Astom, Simax, Orange, BenQ, ET solar en Solaredge. Kijk voor meer informatie op www.bleucourtsolar.nl. Bleucourt Solar is een samenwerkingsverband met o.a. Greenlifetechnical Projects. Bleucourt Solar is preffered technical partner van Solon in Nederland en dealer van vele andere merken.

Bleucourt geeft ook workshops en presentaties voor diverse groepen. Zowel over zonne-energie, als over andere duurzame opties, geven wij u graag een overzicht van de mogelijke opties.

    

Neem contact met ons op, als u hier meer over wil weten.

Top