BLEUCOURT

Bleucourt Biomassa Energie

 

Hout gestookte CV installaties.

Waarom verwarmen op houtpellets?

 

Uitgaande van de energie-inhoud is de prijs van houtpellets ten opzichte van gas tot wel 30 procent lager. Daarnaast zijn bestaande biomassakachel technologieën betrouwbaar en kunnen deze systemen ook zonder overheidssubsidies een aanzienlijke besparing in de stookkosten opleveren. Tenslotte is het gebruik van houtpellets CO2 neutraal.

Duurzame houtpellets worden gemaakt van afval uit de zaag- en houtindustrie, zaagsel. Er worden dus geen nieuwe bomen voor gekapt. Aan de certificering van de pellet en de leverancier is te zien hoe duurzaam de betreffende brandstof stroom is. Er zijn veel manieren om dit goed en betrouwbaar te checken. Pellets met een EN+ certificaat, bij voorkeur A1, en een NTA 8080 certificering zijn in alle opzichten altijd goed.

 

   

Houtpellets van Braziliaans hout, 6 mm 

 

Houtpellets van Europees vuren, 6 mm doorsnee

 

Er zijn natuurlijk ook andere biomassa brandstoffen die onder omstandigheden toepasbaar zijn, zoals houtsnippers. houtshreds of - chips. Verder zijn er diverse soorten pitten, husks of shells (schalen of basten van diverse soorten). Iedere brandstof kent zijn eigen voordelen en/of nadelen, en het is belangrijk om goed op te hoogte te zijn wat voor ieders specifieke omstandigheden de meest optimale inzet is. Houtsnippers zijn bijvoorbeeld veel goedkoper dan pellets, maar wel veel bewerkelijker, vragen meer opslag (door de lagere energieinhoud) en een duurdere installaties.

Bleucourt kan u adviseren wat voor u de beste optie is. We hebben ervaring met al deze toepassingen, brandstoffen en installaties.

Met een goede installatie, passende brandstof en een goede installateur heeft u ook een betrouwbare installatie, die meestal geen back up nodig heeft. Overigens kan een bi-valente installatie wel onder omstandigheden verstandiger zijn.

Het is vrij gemakkelijk in te schatten of voor uw situatie houtgestookte cv installatie een goed alternatief is.

Dit soort projecten presteren het beste in situaties waarbij op een stookruimte en gasverbruik van 40.000 m3 tot 1 miljoen m3 aardgas gemeten wordt. 1 m3 aardgas kan worden vervangen met 1,8 kilo pellets.

De prijs van een houtgestookte CV is in de regel drie tot vier keer zo duur als een normale gas cv, maar die meerprijs kan gemakkelijk terugverdiend worden doordat pellets veel goedkoper zijn dan gas. Verder zijn dit soort installaties ook goed te financieren of te leasen.

Bleucourt wil u graag informeren en u assisteren bij de diverse beslissingen. Wij hebben een uitgebreide ervaring met dit soort technieken en een breed en groot netwerk met relaties die zowel de techniek als de brandstof kunnen leveren. Wij zorgen voor een op maat gerealiseerd project dat precies op uw behoefte aansluit.

 

   

 

 

 

Niet alleen houtpelletkachels bieden een goede oplossing. Al naar gelang de omstandigheden kan ook een chipsgestookte installatie, of een installatie op knip- en snoeihout een goed alternatief zijn.

Daarnaast zijn er nog diverse andere technieken: Vergisting, vergassing, pyrolyse etc. Een goede analyse van de situatie en de wensen is nodig voor dat beslissingen worden genomen. Binnen het netwerk van Bleucourt kunnen alle oplossingen geboden worden.

Daarnaast zijn er nog andere duurzame energie opties en besparingen mogelijk waarover wij u graag informeren. Denk bijvoorbeeld aan warmte koude opslag in de bodem (WKO’s) met warmte pompen (zie ook onze pagina over bodemwarmte), Warmte terug Win installaties (WTW) en diverse wind-energie opties.

 

 

 

Top